AcasăFashionPreşedintele indonezian, găsit vinovat de neglijenţă în legătură cu poluarea din capitala...

Preşedintele indonezian, găsit vinovat de neglijenţă în legătură cu poluarea din capitala ţării

-

Un tribunal din Jakarta l-a declarat joi pe preşedintele indonezian Joko Widodo vinovat de neglijenţă în faţa poluării care sufocă acest oraş, capitala arhipelagului din sud-estul Asiei. Decizia reprezintă o victorie simbolică pentru apărătorii mediului, notează AFP.

Un grup de 32 de reclamanţi au lansat acum doi ani acţiunea împotriva şefului de stat, a guvernatorului Jakartei, Anies Baswedan, a miniştrilor mediului, sănătăţii şi de interne, precum şi a unor responsabili locali.

Cinci dintre cei şapte acuzaţi au fost găsiţi vinovaţi de „încălcarea legii”, a afirmat judecătorul principal al instanţei din districtul central al Jakartei, Saifuddin Zuhri.

Tribunalul i-a somat pe cei cinci să ia măsuri mai stricte pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în capitală şi să controleze aplicarea acestor norme.

Jakarta, o aglomerare urbană care găzduieşte 30 de milioane din cei circa 276 de milioane de locuitori ai Indoneziei, este unul din cele mai poluate oraşe din lume, iar experţii au avertizat împotriva efectelor devastatoare pe care le are calitatea necorespunzătoare a aerului asupra sănătăţii, în special în cazul copiilor.

/www.agerpres.ro/planeta/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...